Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rendőri intézkedés a faluban

2009.09.27

Egyszerű szabálysértésnek indult az eset, de sajnos a történet nem lett ennyire egyértelmű. Történt ugyanis, hogy a bekötőúton a trafóállomásnál egy rendőrjárőr közúti ellenőrzést tartott, mely ellenőrzőponton egy kismotor nem állt meg. A motoron ketten ültek, az utas ekkor leugrott és elszaladt, a rendőrök pedig a motoros után eredtek. A motorost az Ifjúság úti kocsmánál sikerült megállítani, a polgárőr járőr is ekkor ért a helyszínre.Kép

Az ügy ekkor már kezdett fokozódni, kiderült, hogy a kismotort vezető fiatalember meglehetősen ittas állapotban van. Az intézkedő rendőrök egy gáz - riasztó fegyvert is találtak nála, majd kiderült, a motor sem az övé, bár a tulajdonos tudtával használja. A rendőrök kérték a polgárőrök segítségét abban, hogy a motor utasát és a motor tulajdonosát gyorsan megtalálják. Kiderült, a motor egy bogádi fiatalemberé, telefonon kérte az egyik polgárőr őt, hogy azonnal jöjjön a helyszínre.

 

Ez meg is történt, a motor tulajdonosát annak édesanyja hozta a helyszínre. Érdekes ügyünk itt véget is érhetne, de sajnos hamar kiderült az is, hogy az éppen autóval érkező anyuka szintén ittas, ellene is eljárás indult.

Az egyszerű tájékoztatáson felül bejegyzésemben felhívom a figyelmet arra is, hogy a nagykozári fiatalembernél fegyver volt (sokan mondhatják, hogy csak gázpisztoly volt az, de az is fegyver!). Mindez figyelmeztető jel számunkra, a Polgárőrség tagjaira nézve is: tájékoztattuk egyesületünk tagjait, hogy kellő óvatossággal járjanak el őrjárataik során.

 

Megjegyzéseket, hozzászólásokat várom fórumunkon, a szolgálati események rovatban.