Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fokozott jelenlét

2009.03.21

A közelmúltban Nagykozárban több olyan esemény történt, melyek felborították a falu nyugalmát. Buszmegálló - főleg a felső - rongálása, összefirkálása, szaporodó graffitik, sportöltöző megrongálása, hogy csak a jelentősebbeket említsem. Mindezek szükségessé tették az erősebb fellépést részünkről.

2009. március 20-án este indult első fokozott akciónk, melynek keretén belül 4 rendőr és 6 polgárőr vette fel a közös szolgálatot. Célunk ezzel az volt, hogy a rongálásra, garázdaságra hajlamos elemek számára világos legyen, hogy igenis fellépünk ellenük. Megelőző szerepe is volt az akciónak, a rendőri segítséggel határozottabban tudtunk fellépni a faluban ebben a késői idopntban megforduló idegenekkel szemben. Jó példa erre a temető és a focipálya környékén többször látott idegen autó, melynek sofőrjét (akinél nem volt sem jogosítvány, sem pedig személyi igazolvány) ellenőrizni tudtuk.

A fokozott fellépés szükséges, az akciót annak befejeztével sikeresnek értékeltük - sok hasonlót szervezünk még a jövőben.

Az akcióhoz kapcsolódó képek a "Polgárőreink" galériában.

 

Kérem szóljon hozzá a cikkhez fórumunkon!