Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Baranya megyei járőrverseny - Szebény, 2010

2010.06.01

2010. áprilisában vettünk részt a Szebényben rendezett Baranya Megyei Polgárőr Járőrversenyen, melyet a Szebényi Polgárőr Egyesület szervezett.

Maga a verseny nehéz, izgalmas és érdekes feladatsorból állt. A megmérettetések között volt elméleti és gyakorlati egyaránt, számot kellett adni polgárőr ismeretekből, kresz-tudásunkból - itt tesztvezetés is volt, de kellett sérülteket menteni égő házból, súlyos sérültet menteni kötélhágcsóval, és önvédelmi ismereteinket is tesztelték a szervezők. A legérdekesebb feladat talán az volt, ahol egy füstgép segítségével egy öreg présházat elárasztottak füsttel, és közölték, hogy lehet, hogy sérült van bennt. Itt két versenyző gázmaszkot húzott, a harmadik résztvevő pedig kintről koordinálta a mentők és tűzoltók információval való ellátását, illetve ellátta a sérülteket. Ennél az ellenőrző pontnál külön megdícsértek minket, hogy milyen szervezetten oldottuk meg a feladatot. Érdekesség, hogy a présházat a verseny zárásaként a tűzoltok felgyújtották, majd bemutatva technikájukat és eszközeiket el is oltották azt.

A versenyen egyesületünk igen jól szerepelt: első helyen zártunk, így lehetőségünk nyílott arra, hogy az országos versenyen Baranya megyét képviseljük.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár kép a versenyfeladatokról:

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép