Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nagykozári Híradóból, 2009. január

2009.01.24
Üde és kevésbé üde színfoltok Nagykozárban – Polgárőr szemmel
 
Kedves Olvasó, mindenekelőtt engedje meg, hogy Önnek és családjának BÉKÉS, Boldog Új Esztendőt kívánjak!
 
A legutóbbi Nagykozári Híradó megjelenése óta történtek örömteli, és kevésbé örömteli események, ezekből válogattam párat.
A focipálya felé sétálva biztosan észrevették, hogy épül az öltöző, igen jól haladnak a munkálatok. Az előkészületekben mi, polgárőrök is részt vettünk: a sportegyesület tagjaival közösen ástuk ki az épület alapját, 2008. novemberében. E sorok közt köszönöm meg minden kedves résztvevő segítségét!
Kevésbé örömteli hír, amit szintén sokan láthatunk: elkezdődött a falu tábláinak, falainak, kerítéseinek „színesítése”. Ősszel bíztató jelek mutatkoztak: egyik polgárőrünk hazafelé tartva látta, hogy a felső buszmegálló falait több fiatal festékszóróval díszíti: azonnal értesítette Tóth László körzeti megbízottat, majd pár száz méterrel odébb sikerült nyakon csípni az elkövetőt és kísérőit. A „művész” nem nagykozári volt, de falunk béli fiatalok asszisztáltak neki. Reméltük, hogy a fiatalember, akinél a festékszórókat is megtaláltuk, és jó pár órát töltött a rendőrségen, jó például szolgál a hasonló kifejezési vággyal rendelkezőknek. Sajnos nem így történt. Decemberben új minták, motívumok jelentek meg, ezek készítőit keresi a rendőrség. Az őszi példa jól mutatja: gyors reagálással, odafigyeléssel és összefogással lehet eredményeket elérni. Ezért is kérem: ha látják, hogy festékszóróval dolgoznak a falu területén, és falakat, táblákat, kerítéseket firkálnak össze, hívják a 107-et, a Körzeti Megbízottat, vagy minket, polgárőröket.
Más- ismét vannak besurranóink: decemberben a Kossuth utca három házában járt éjszaka idegen. Nagyobb értékek nem tűntek el, kisebb dolgoknak kélt lába, de a jelek szerint a kétszintes házak mind két szintjén jártak az elkövetők, amíg a tulajdonos aludt. Szinte minden cikkben jelzem ezt, de nem győzöm ismételni. Kérem azokat a kismamákat, nyugdíjasokat, szabadságon lévőket, akik napközben idegen autókat látnak, amik feltűnően lassan haladnak, hogy jegyezzék a rendszámokat, és hívjanak minket. Fontos, hogy ajtó ablak legyen zárva, ha pedig betörő van a házban, hívja a 107-et, lehetőleg anélkül, hogy nekiesne a behatolónak – pécsi és romonyai példák azt mutatják, hogy nem szabad őket megtámadni: több helyen csúnyán helyben hagyták a ház tulajdonosát.
 
Mindezek után kívánom, hogy ne legyen szükség arra, hogy rendőrt vagy polgárőrt keljen hívni. Legyen az új esztendő békés(ebb), mint a tavalyi, és legyen pont olyan, amilyennek Ön, kedves olvasó szeretné.
 
Schönberger Tamás
 
 
Ha kérdésük, bejelentenivalójuk van, illetve jelentkezni szeretnének, kérem érdeklődjenek és hívjanak minket:
Fuksa Ágnes: 70/3817-819
Schönberger Tamás: 30/8276-412
e-mail: polgarorseg7741@freemail.hu
 
Akinek fontos a falu közbiztonsága, és teheti, annak kérjük és köszönjük szíves támogatását az alábbi számlaszámon:
Nagykozári Polgárőr Egyesület
Mecsekvidéke Takarékszövetkezet 50300075-15100175
a nagykozári takarékszövetkezetnél
 
Munkánkat a falu érdekében, Önökért végezzük.
 Segítsen, hogy segíthessünk.
 
Polgárőrség Nagykozár
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.