Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nagykozári Híradóból, 2007. szeptember

2009.01.24
Jóban – Rosszban: Séták Nagykozárban
 
Megalakulásunk óta a Nagykozári Polgárőr Egyesület tagjai számtalanszor körbesétáltuk már a falut, részesültünk kellemes és kevésbé kellemes élményekben, szereztünk barátokat, és rengeteg tapasztalatra tettünk szert. Bátran elmondhatom, hogy az utóbbi fél évben bűnözői szempontból csendesebb lett a falu: jelentős bűncselekmény egyszer történt, viszont többször sikerült már Nagykozárban olyan idegeneket lefülelni és rendőri segítséggel semlegesíteni, akik szerették volna feltérképezni a helyi viszonyokat, lehetőségeket.
Feladatunk legfontosabb része a megelőzés, ezért nyitott szemmel járunk. Gyakran látjuk, hogy őrizetlenül maradnak értékek: nyitva felejtett ablakok, drága holmik az utcán álló autóban, vagy bezáratlan présház a szőlőhegyen. Kellő körültekintéssel mindez elkerülhető, de ha mi találkozunk ilyennel, lehetőleg értesítjük a tulajdonost. Ezért segítené is munkánkat, ha például a présház-tulajdonosok kiírnának az ablakba egy elérhetőséget veszély esetére. Kérem ne vegyék tolakodásnak, ha ezeket az észrevételeket azonnal jelezzük, hiszen segíteni szeretnénk. Szintén tapasztaljuk, hogy a falu körüli (már illegális) szemétlerakók „látogatottsága” is elég gyakori: a szemét lerakása itt már tilos, mi is sűrűbben látogatjuk ezeket a helyeket, ezzel akadályozva ezen területek további szennyezését.
Én magamat tősgyökeres nagykozárinak vallom, de mióta polgárőr vagyok, sok újdonsággal találkoztam, falunk több, eddig számomra rejtett értékét megismertem. Elmondhatom azt is, hogy egy törvénytisztelő és önzetlen baráti kör tagja vagyok, és örülök, hogy sikerült mindezt Nagykozárban véghezvinni. Az egyesületünk nyitott, várunk szívesen minden olyan érdeklődőt, aki sétáink, túráink alkalmával közelebbről is meg szeretne ismerkedni Nagykozárral, a falu lakóival, és közben óvni a település, lakótársaink és saját javait.
Végül szeretném megköszönni támogatóinknak felajánlásaikat és azt a rengeteg segítséget, amit eddig kaptunk. Köszönettel tartozunk a következőknek: Dr Borbás Emma (Hunyor Patika Nagykozár), Csányi Józsefné, Fuksa János és Jánosné, Gulyás Gézáné, Katzirz Petra, Katics Márkné, Nagykozár Község Önkormányzata, Novákovics János és Jánosné, Schiedel Kéménygyár Kft, Szabó Gézáné, Sziberth István, Tóth Lajosné, és mindenkinek, aki velünk együtt fontosnak érzi munkánkat. Köszönjük!
Akinek fontos a falu közbiztonsága, és teheti, annak kérjük és köszönjük szíves támogatását az alábbi számlaszámon:
Nagykozári Polgárőr Egyesület
Mecsekvidéke Takarékszövetkezet 50300075-15100175
 
Munkánkat a falu érdekében, Önökért végezzük.
 Segítsen, hogy segíthessünk.
 
 
Schönberger Tamás
 30/9560-863 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.