Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nagykozári Híradóból, 2007. június

2009.01.23

MEGALAKULT A NAGYKOZÁRI POLGÁRŐR EGYESÜLET

 

Kimutatások szerint 2006-ban Magyarországon az összes ismertté vált bűncselekmény között a vagyon elleni bűncselekmények száma volt a meghatározó. Ezzel szinte mindegyik város és község szembesül, és a települések többségében enyhíti a kialakult helyzetet a helyi polgárőrség tevékenysége. Ezért gondoltuk, hogy Nagykozárban is útjára indítjuk ezt a kezdeményezést, és örömmel jelentjük be, hogy megalakult a Nagykozári Polgárőr Egyesület.

 

Korábban már történtek Nagykozárban olyan irányú törekvések, hogy a lakók saját maguk gondoskodjanak a falu nyugodt légköréről, a falu biztonságáról. Most már szervezett egyesületi keretek között, biztos háttér támogatását élvezve végezhető a felvállalt munka – 2007. május 4-én ugyanis megalakult a Nagykozári Polgárőr Egyesület.

A tagok létszáma pillanatnyilag 23 fő, amiből 18 fő vállal aktív szolgálatot, 5 fő pedig támogatóként csatlakozott, legyen ez anyagi támogatás, avagy veszély, rendbontás esetén figyelmezteti a polgárőröket és a megfelelő szerveket. Támogatóként olyan lakók jelentkezését is várjuk, akik járőr feladatokat nem kívánnak, vagy nem tudnak ellátni, de fontosnak érzik a község közbiztonságát, és ezért tenni is szeretnének valamit. Támogatói tagdíj lehet egyszeri támogatás, vagy a rendszeres tagdíj 100,- Ft / hónap.

A Polgárőr Egyesület céljai többek közt a falu közbiztonságának fenntartása, javítása, a lakosok és pincetulajdonosok értékeinek, tulajdonának biztosítása, igény szerint a nagykozári rendezvények szervezésében, és felügyeletében nyújtott segítség, valamint a Körzeti Megbízott munkájának segítése. Céljaink eléréséhez a faluban és a Riticsi szőlőhegyen „járőrözést” végzünk napközben és este, minél előbb kialakítunk egy „riadóláncot” a faluban, mely folyamatosan elérhető lesz, ha valaki gyanús eseményt, vagy vészhelyzetet észlel. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a falu lakosaival jó kapcsolat, és bizalom alakuljon ki.

A nagykozári polgárőrség cégbíróság által bejegyzett egyesületként működik (Nagykozári Polgárőr Egyesület), vezetőségi tagokkal, ellenőrző bizottsággal és saját költségvetéssel. Bár a tagok létszáma szépen alakul, várunk még jelentkezőket, hogy a fokozott jelenlétünkkel elriasszuk azokat, akik a helyi portákból kívánnak meggazdagodni, Bár még fiatal a Polgárőrség, volt már ilyen téren több sikeres akció.

 

 

 

 

 

Az Egyesület vezetőségi tagjai:

  • Elnök: Fuksa Ágnes
  • Elnök helyettes: Schönberger Tamás
  • Titkár: Lakatos János (nyug. hat. őr. Alezredes)
  • Gazdasági vezető: Maretics Zsolt

 

A Nagykozári Polgárőr Egyesület alapítását az Önkormányzat is támogatta, az Egyesület fenntartása és működtetése saját erőből történik. Ezért akinek fontos a falu közbiztonsága, és teheti, annak kérjük és köszönjük szíves támogatását az alábbi számlaszámon:

Nagykozári Polgárőr Egyesület

Mecsekvidéke Takarékszövetkezet 50300075-15100175

 

Munkánkat a falu érdekében, Önökért végezzük.

 Segítsen, hogy segíthessünk.

 

 

Fuksa Ágnes

06-70/3817-819

 

Schönberger Tamás

06-30/9560-863

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.