Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Miért ne adjunk kisgyermek kezébe mobiltelefont?

2009.02.01

Többször lehet hallani, hogy a mobiltelefon nem játék, nem kisgyermek kezébe való. Az alábbi történet is ezt támasztja alá - az eset Kanadában történt.

Dolgos, fiatal apuka egyedül maradt otthon 11 hónapos kisfiával, és meglehetősen elfoglalt volt, nem volt ideje játszani gyermekével. Az első dolgot, ami a kezébe került, odaadta fiának, hogy játszon vele, így ő is nyugodtan dolgozhatott. A 11 hónapos kicsi nagyon élvezte játékát, tetszett neki, hogy nyomogatja a gombokat, színes a kijelző, és különböző hangok hallhatóak a telefonból. A pici nyomkodta a gombokat sorra, majd véletlenül a következő kombinációt ütötte be: 911 - ez a kanadai segélyhívó száma. Az ügyelet vette is a hívást, de az operátor nem hallott mást, minthogy valaki beszélni próbál, sikertelenül, majd megszakadt a vonal. A dolgos kolléga természetesen a rutin szerint értesítette a járőröket, mivel arra gondolt, hogy valakit megtámadtak, és a hívónak csak annyi ereje van, hogy a segélyhívót tárcsázza. A telefonszám alapján a telefonkészülék helyét beazonosították, a kiérkező járőr pedig egy családi házas övezetben találta a kijelölt pozíciót.

Illedelmesen kopogtattak, de nem érkezett válasz, majd mivel az ügyeletes nekik vészhelyzetet jelentett, berontottak a lakásba, ahol egy lázasan dolgozó fiatalembert, és egy 11 hónapos csecsemőt találtak, akinél a kérdéses telefon volt. A gyermek apja először meglepődött, majd kiabálni kezdett a rendőrökkel, hogy távozzanak, egyébként is, hogyan hívhatna telefonon bárkit is egy csecsemő, aki beszélni sem tud. Ezt a rendőrök el is ismerték, de az apa furcsa viselkedése feltűnt nekik. Körbejárták a lakást, és a kamrában furcsa növényeket találtak, amiről hamar kiderült, hogy kenderről, a "füves cigi" alapanyagáról van szó.

Innentől kezdve már nem segítségnyújtásban ügyködtek a rendőrök, hanem jobban körbenéztek, és az udvarban egy komolyabb ültetvény is találtak. A fiatalember ellen eljárás indult, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pécs

(csak én, 2009.02.19 15:34)

Ezek szerint csak az vigyázzon, akinek otthon kender ültetvénye van... :) (vagy az anyóst ásta el a pincében)