Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megtartotta éves közgyűlését a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség

2009.03.08

Megtartotta éves, tisztújító közgyűlését a Baranya Megyei Polgárőrr Szövetség (BMPSZ). A közgyűlésen többek között részt vett Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, valamint Dakos József dandártábornok, a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság (BmRFK)vezetője is - képünkön ő tartja beszédét.

Kép

A gyűlésen ismertették a polgárőrség eredményeit: növekedett a tettenérések száma, növekedett a szolgálati órák száma, növekedett az új egyesületek száma is - idén, csak február végéig 5 új egyesület alakult. Tájékoztatták a hallgatókkal a tavalyi év költségvetését, idei év költségvetési terveit, pályázati lehetőségeket.

Tóth Tibor, a BMPSZ elnöke elmondta, hogy elégedett a tavalyi évvel, de a 2009-es év további feladatokat fog hozni. Országos irányvonal a polgárőrség jelenlétének fokozása, Baranyában pedig további feladatokat jelent a közelgő EKF, amivel kapcsolatban kifejtette, hogy fontos a pécsi és Pécs környéki egyesületek összefogása.

Túrós András, az OPSZ elnöke is értékelte a baranyai egyesületek munkáját, megdícsérte eredményességüket. Ő is elmondta, hogy sok munkánk lesz a 2009-es évben, és az OPSZ azon dolgozik, hogy ezt a plussz munkát törvényi szabályozásokkal, pályázatokkal segítsék.

Dakos József dandártábornok kifejtette, hogy az egyesületek döntő többségénél jó a viszony és az együttműködés a rendőrség és a polgárőrség között, ezt a munkát kell folytatni, az kooperációt erősíteni.

A közgyűlésen több polgárőr és polgárőr egyesület vehetett át kitüntetést munkájáért, majd a tisztújítás következett. Tóth Tibort, a BMPSZ jelenlegi elnökének megbízatását meghosszabbította a közgyűlés. A mi egyesületünket érintő hír, hogy Fuksa Ágnest, a Nagykozári Pogárőr Egyesület elnökét a pénzügyi felügyelő bizottság elnökévé választották.