Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Országos Járőrverseny - Körmend

2010.11.08

Korábban beszámoltunk arról, hogy a májusban rendezett megyei polgárőr járőrversenyen első helyezést értünk el. Ennek a helyezésnek köszönhetően október elején részt vehettünk az országos járőrversenyen is, Körmenden.

Maga a verseny igen színvonalasra sikerült, az országból 12 csapat indult – indulhatott rajta, csapatonként 3+1 fővel és kísérővel. A feladatok nehezek, kimerítőek voltak, látszott a szervezőkön, hogy sok munkájuk van benne. A versenyen kellet célba lőnünk, volt elsősegély és önvédelmi feladat, akadálypálya, kerékpáros ügyességi és elméleti, teszt feladatok. Amiben erősek voltunk: dicséretet kaptunk az elsősegély és az önvédelmi gyakorlatoknál, a lövészetben is jók voltunk, az elméleti feladatokat az elsők között zártuk időben és helyes válaszok terén egyaránt. Egyedüli nehézséget a kerékpár-ügyességi pálya okozott, ez is azért, mert igen kevés kerékpáros tapasztalatunk volt, pláne ügyességi gyakorlatok tekintetében, ami a mi kerékpáros ismeretünkkel már-már akrobatikus megoldást kívánt volna.

 

A versenyt végül a megerőltető nap után az ötödik helyen zártuk. Először elégedetlenek voltunk a teljesítményünkkel, de a szervezők megnyugtattak minket: fiatal egyesület vagyunk, ez volt az első megmérettetésünk, így abszolút elégedettek lehetünk az eredményünkkel.

A versenyről Agárdi László készítette a következő összeállítást:

 

 

A mappában található képek előnézete Országos Járőrverseny, Körmend